DIY, Hart van pistache en limonium

hart-met-pistache-en-limonium

Zin om te freubelen met groendecoratie? Maak dan een mooi hart van pistacheblad en paarse limonium. Hieronder stap voor stap uitgelegd hoe je tot een mooi resultaat komt.

Stap 1: Wat heb je nodig?

Voor dit hart heb je nodig: Een metalen hart, pistacheblad (of ander groen- of droogmateriaal), paarse limonium en een klosje wikkeldraad. Je kunt dit los aanschaffen maar wij bieden het in onze webshop ook als compleet DIY-pakket aan. Zie de link onderaan deze blog.

DIY-pakket-hart-van-pistache-en-limonium

Stap 2: Het hart maken

Leg alles klaar voor het maken van het hart. Knip de takken met een snoeischaar in kleinere takjes.

diy-hart-blog

Zet het wikkeldraad op het hart vast door er een paar keer om heen te draaien. Pak nu een groen pistache takje en leg daar een paars takje limonium bovenop. Je hebt nu een klein toefje. Leg het op het frame en draai dan een paar keer om de steeltjes en het hart. Het kleine toefje zit nu vast.

diy-hart-blog diy-hart-blog

Maak nu telkens zo’n klein toefje en leg die over de steeltjes van het vorige toefje. Dakpansgewijs zeg maar… en draai dit met het wikkeldraad vast. Blijf dit herhalen.

diy-pakket-hart-van-pistache-en-limonium diy-hart-blog

Zorg dat als je bij het onderste puntje van het hart bent, je het toefje ook een beetje in een punt vastbindt. Zo krijgt het een echt hartvorm.

diy-hart-blog

Je herhaalt het vastbinden van de kleine toefjes weer en als je bijna bij het begin bent, bind je de steeltjes van het laatste toefje vast onder het eerste toefje. (Dit doe je door het eerste toefje aan de bovenkant wat op te lichten). Draai het wikkeldraad er een paar keer om heen en zorg dat het stevig vastzit. Je kunt het wikkeldraad nu afknippen.

diy-hart-blog diy-pakket-hart-pistache-limonium

Het hart is klaar!

Stap 3: Zoek een mooi plekje

Nu nog een mooi plekje zoeken in huis! 🙂

Zin gekregen om creatief bezig te zijn? Je kunt de materialen los aanschaffen of het complete DIY-pakket bij ons in de webshop bestellen.

DIY-pakket ‘Hart van pistache en limonium’

Succes met maken!

Sfeervolle groet,

Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *