Binnenkijken bij… Lijanne Mestemaker

binnenkijken-bij-lijanne

Binnenkijken bij andere mensen…altijd leuk toch? Even kijken hoe zij wonen en natuurlijk inspiratie opdoen voor je eigen interieur.

Elke maand willen we een interieur uitlichten. Dit betekent dus elke maand een mooi interieur, van Scandinavisch tot landelijk, van brocante tot sober en van klassiek naar stoer en industrieel. Alles is dus mogelijk.

Cozystuff logo

Deze maand het interieur van Lijanne Mestemaker

Even voorstellen:

Mijn naam is Lijanne Mestemaker, ik ben 23 jaar jong en ik woon samen met mijn vriend Stefan en hond Tara in het mooie bosrijke Vledder (Dr). Ik ben pedagogisch medewerkster op een prachtige kinderopvang in Heerenveen. Deze kinderopvang laat zich inspireren door de visie van Reggio Emilia. Hier mag ik met mijn hart werken en krijgen de kinderen alle tijd en aandacht die ze nodig hebben. Buiten is er een ontdektuin waar veel te beleven valt. Ook help ik naast mijn baan zoveel als mogelijk op het melkveebedrijf van mijn schoonvader en vriend. Ik vind het heerlijk om met onze hond Tara in het bos te wandelen, gezellig een wijntje te drinken met mijn vriendinnen, door te kringloop te struinen of om lekker te fröbelen in huis.

 binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

In wat voor huis woon je:

Wij wonen in een vrijstaande woning. Twee jaar geleden zijn wij hier komen wonen. Het was eerst ontzettend hokkerig en verouderd. Met veel hulp van vrienden en familie hebben we in 3 maanden tijd de hele woning kunnen strippen en opnieuw op kunnen bouwen. In onze vrienden groep zitten meerdere timmermannen, een metselaar, meerdere elektriciens en zelf zijn we gelukkig ook best handig. Het enige wat ontbrak was een stukadoor. Ondanks dat het verbouwen een hele gezellig tijd was, waren we blij dat het voorbij was en we eindelijk konden ‘wonen’. We keken er zo naar uit. Nu wonen we hier nog steeds met heel veel plezier.

  Binnenkijken-lijanne Binnenkijken-lijanne

 Binnenkijken-lijanne binnekijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

We omschrijven onze woonstijl als landelijk, sober en stoer. Waar rust en warmte een belangrijke basis vormen. We hebben gekozen voor een hoekbank, juist omdat we vinden dat thuis een plek is om tot rust te komen. We vinden het heerlijk om na het werk lekker in de hoek van de bank weg te kruipen, met een dekentje om en de houtkachel en kaarsen aan te steken. Ook is de hoekbank super gezellig als je meerdere vrienden op bezoek hebt. Soms wil ik wel graag twee losse banken.. omdat ik het mooier vind. Maar ik geniet nog teveel van de gezamenlijke bankhang momenten met Stefan. Stefan en ik liggen op één lijn wat betreft de inrichting, alhoewel Stefan liever niet wil dat het te donker word.. en ik gek ben op donkere kleuren. Eigenlijk zorgt dat voor een heel natuurlijk en mooi balans. Tijdens de verbouwing bedacht ik wat ik mooi vond en Stefan maakte het.. echt een mooi team. Zo is de keuken helemaal door onszelf gemaakt en bedacht. En hij verveeld nog steeds niet. De basis van het huis veranderen we eigenlijk nooit, wat goed is.. is goed. Natuurlijk schuif ik wel eens met een kruik of een kaars, maar eigenlijk vind ik dat alles nu goed op z’n plek staat.

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

 binnenkijken-lijanne binnenkijken-bij-lijanne

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik vind het heerlijk om door de Wonen Landelijke Stijl en de Landelijk Wonen te bladeren. Ook Pinterest en Instagram zijn favoriet! Maar ik kopieer geen hele plaatjes, Ik koop vooral wat ik zelf mooi vind en stoei dan graag met de items totdat ik tevreden ben. Als ik iets gaafs in een winkel of kringloop zie, heb ik vaak al een idee wat ik er mee wil gaan doen. Ik ben niet perse trendgevoelig, er zijn nog wel een aantal items die ik ontzettend graag zou willen hebben, als ik dit item bij iemand op Pinterest of Instagram zie en ik vind het gaaf gedecoreerd dan maak ik vaak wel een screenshot.

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

 Wat is je meest favoriete plekje in huis en waarom?

Eén van mijn favoriete plekjes in huis is in mijn mooie stoel, die ik van mijn schoonmoeder gekregen heb. Deze schuif ik dan lekker voor de houtkachel. En dan ga ik lekker met een dekentje om en een kop warme thee in mijn hand, naar de vlammen zitten kijken. Mijn andere favoriete plekje is de hoek van de bank. De hond mag eigenlijk niet op de bank, maar als ik een dekentje over heb kruipt Tara soms wel stiekem op de bank.. ze kijkt dan te lief.. en ik vind het dan ook wel heel fijn en gezellig. Ze weet precies wanneer ze het kan maken of niet. Tara heeft zelf ook een favoriete plek, ze ligt graag op een kleedje voor de gemaakte stoel van mijn schoonmoeder.

binnenkijken-lijanne

 Welk item/woonaccessoire(s) zou je nooit weg kunnen doen?

In ons huis zijn er meerdere items die we nooit weg zouden doen. In ons zelfgebouwde tuinhuis hebben we de oude stalramen van de jongvee stal van mijn opa en oma verwerkt. Ook hebben wij op ons bed een mooie sprei van mijn oma. En aan stefan zijn kant van het bed staat een tafeltje van mijn Beppe, aan mijn kant van het bed staat een kastje van Stefan zijn oma. Ook heb ik een mooie stoel gekregen van mijn schoonmoeder, we zijn samen naar de kringloop gegaan nadat zij een mooie stoel gezien had. Ik was meteen verkocht. Mijn schoonmoeder heeft de stoel opnieuw gestoffeerd en bewerkt.. Spullen met emoties, herinneringen en een verhaal, dat vind ik heel belangrijk.

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

 Hoe ziet jouw droominterieur eruit:

Een droominterieur heb ik niet echt.. ik vind het vooral belangrijk dat wij en onze vrienden zich thuis voelen. Natuurlijk zou ik graag nog een oude werkbank willen, een super mooie kloostertafel en een mooi grijs langharig schapenvacht staat hoog op mijn lijst. We zijn aan het kijken of we zelf een mooie tafel kunnen maken.. Ik vind het heerlijk om te blijven dromen 😉

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

Heb je nog een interieurtip voor de lezers?

Mijn interieur tip aan de lezers is vooral koop wat je zelf mooi vind.. het lijkt bij een ander altijd zo mooi, maar jij moet in je huis wonen. Probeer het persoonlijk te maken.

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

binnenkijken-lijanne binnenkijken-lijanne

 Het liefst schrijf ik nog even door, ik vind het ontzettend leuk om te doen! Ik hoop dat jullie genoten hebben!

 Groetjes Lijanne Mestemaker
Instagram: @lijannem

binnenkijken-lijanne 

Dit was: Binnenkijken bij Lijanne Mestemaker. Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als ik. Reacties zijn hieronder van harte welkom!

Sfeervolle groet,

Geke

3 thoughts on “Binnenkijken bij… Lijanne Mestemaker

 1. Serdina zegt:

  Wat een prachtige binnenkijker Heb al heel lang niet meer op je site gekeken Geke schandalig toch wat leuk ook dat je dat nog steeds doet

 2. Leonie zegt:

  Super leuk om even te gluren bij je!
  En het verhaal te lezen:)
  En die hond, er staat onder: welk item zou je nooit weg willen doen?
  Nou ik weet het wel, wat een schat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *