DIY, moskrans met kwarteleitjes

moskrans-kwarteleitjes

We gaan weer richting voorjaar/Pasen. In deze tijd vind ik het altijd heerlijk om te freubelen. De winter duurt in mijn ogen vaak te lang. Ik houd er dan van om alvast wat voorjaar/Pasen in huis te halen. Bijvoorbeeld potjes met voorjaarsbolletjes en mos. Maar het is ook heerlijk en ontspannen om zelf iets te maken. Dus vandaag een DIY project. Een mooie voorjaars/Paaskrans. Oftewel een moskrans met kwarteleitjes en tillandsia. Heel gemakkelijk om zelf te maken. Volg onderstaande stappen en je maakt je eigen mooie voorjaars/Paaskrans.

Stap 1: 

  Voor deze krans heb je nodig:

Strokrans van 30 cm, plaatmos, doosje kwarteleitjes van 60 stuks, tillandsia, krammen/ijzerdraad, lijmpistool met lijmpatronen, jute lint en jute touw. Zorg dat je alles bij de hand hebt.

benodigdheden

Stap 2:

Wikkel de plaatmos om de krans (ook achterkant). Je kunt dit doen d.m.v. het ijzerdraad om de krans en mos te wikkelen, maar je kunt ook kiezen voor krammen die je in de stukken mos en krans steekt. Maak zo heel de krans vol met plaatmos. (Voor en achterkant). Zorg wel dat de stukken plaatmos overal even dik zijn.

moskrans-krammen moskrans

Stap 3:

Bind een jute touw met lusje om de krans zodat je de krans later makkelijk kunt ophangen.

moskrans

Stap 4: 

Laat het lijmpistool warm worden. (Pas op: de lijm kan behoorlijk heet worden). Doe elke keer een stipje lijm op een kwarteleitje en plak deze op het mos.

moskrans-kwarteleitjes kwarteleitjes

moskrans-kwarteleitjes

Stap 5: 

Als de krans helemaal beplakt is met eitjes, doe je tussen de kwarteleitjes wat plukjes tillandsia. Niet te veel, want dan zie je het mos niet meer.

moskrans-kwarteleitjes moskrans-kwarteleitjes-tillandsia

Stap 6:

Maak een mooie strik van het jute lint en prik die in de krans met een kram of plak hem vast met wat lijm.

jute strik

Stap 7:

De krans is klaar om op te hangen. Zoek een mooi plekje en geniet van de Paassfeer!

moskrans-kwarteleitjes moskrans-paaskrans

Wil je deze mooie voorjaars-/Paaskrans ook maken, klik dan op onderstaande link, om een compleet DIY-pakket hiervan te bestellen.

https://cozystuff.nl/product/diy-pakket-paaskrans-met-kwarteleitjes/

https://cozystuff.nl/product/diy-pakket-paaskrans-met-kwarteleitjes-en-veertjes/

Sfeervolle groet,

Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *