Advies kleur- en interieurstyling bij Alberdina de Boer

Steigerhouten plank interieurstyling

In oktober 2017 werd ik door Alberdina de Boer gebeld. Of ik haar wilde helpen bij het restylen van haar woonkamer en keuken. Ze had al jaren een Frans brocante style, maar was al het witte, roze en tierelantijnen zat. Ze wilde totaal iets anders, maar wel landelijk. Ze wist alleen niet hoe en waar ze moest beginnen.

Natuurlijk wilde ik haar best advies geven, maar eerlijk is eerlijk, ik vond het best spannend. Advies bij familie en vrienden geven, is anders, dan advies geven bij iemand, die je niet zo goed kent. Toch leek het me een heel leuke uitdaging en ging ik akkoord. Ik maakte een afspraak met Alberdina, om zo haar woonkamer en keuken te bekijken en te luisteren naar haar wensen.

Alberdina is een ontzettende spontane en enthousiast vrouw. Ik werd gastvrij ontvangen met thee en lekkere koekjes. Ze had al een moodboard gemaakt met kleuren, materialen en items, die ze mooi vond. Aan de hand daarvan konden we plannen maken.

interieurstyling

Met het plannen, besloten we eerst om de keuken aan te pakken. Want daar was veel verfwerk te doen. Thuis ben ik gaan zoeken naar kleuren die goed zouden matchen. Zelf ben ik bekend met de verf van Pure & Original. Een fijne verf die goed dekt en een matte uitstraling geeft. Ook moesten er nieuwe gordijnen komen, nieuwe stoelen en een aantal nieuwe woonaccessoires. De mooie witte/grijze laminaatvloer en de witte balkenplafond met spotjes, zijn een goede basis.

Eerst wat VOOR-foto’s van de keuken van Alberdina.

  interieurstyling  Interieurstyling

interieurstyling  interieurstyling    interieurstyling

De kleuren die we gekozen hebben zijn: Silverlike, Cloudy Concrete en Black Smoke. Alberdina wilde ook graag een mooie kleur groen erbij. We hebben gekozen voor de kleur Moon Stone. Alles van het merk Pure & Original. Voor de meubels gebruikten we de matte lak en voor de muren krijtverf. Voor de gordijnen kozen we voor grof linnen. Deze werden voor haar op maat gemaakt.

Het eindresultaat van de keuken mag er zijn. Dit zijn de NA-foto’s van de keuken.

Steigerhouten plank interieurstyling

Deze steigerhouten plank liet ze door Cozystuff (ons) maken. I.p.v. het wildrek, kan ze nu de spulletjes aan de haken hangen of bovenop de plank zetten.

Verwarmingsombouw intieurstyling

Op de muur zit de kleur Silver Like van Pure & Original. Een heel warme kleur. Ook de radiatorombouw heeft deze kleur (om het geheel rustig te houden). Alberdina heeft de plank bovenop geschuurd zodat het mooie hout weer zichtbaar werd. De plank is af gestyled met de mooie robuuste kruikjes en lamp. De wortelkrans met wilde asparagus maakt het geheel weer fris.

vitrinekast interieurstyling

De vitrinekast heeft de kleur: Moon Stone van Pure & Original. Het is ingericht met accessoires die Alberdina al had en die zij opgepimpt heeft. Aan de zijkant zie je de mooie nieuwe linnen gordijnen. De stoelen zijn van donker cognacleer. De kozijnen van de tuindeuren hebben de kleur Black Smoke van Pure & Original.

Oude tafel interieurstyling 

De tafel en bankje kregen de kleur Cloudy Concrete van Pure & Original. Mooi één geheel. Wat mooie kussens en een plaid in het bankje en je hebt een knusse zitplek. Op tafel een mooie houten schaal met schep, linnen doek, dadeltak en gewei.

Louvredeurkast

De hoek met de kast met louvredeuren, is een mooi rustig geheel geworden. Op de muur Silver Like en op de louvredeuren Cloudy Concrete. Het bordenrek heeft dezelfde kleur als de kachelombouw, namelijk Moon Stone.

eucalyptuskrans eucalyptuskrans

Het hoekje op het aanrecht werd gezellig gemaakt met houten snijplanken en een steenmal met toef. Boven op de schouw een verse eucalyptuskrans. Deze geurt heerlijk!

accessoires

Het keukeneilandje in het midden van de keuken, hebben we knus aangekleed.

Helaas heb ik maar één VOOR-foto van de woonkamer. Alberdina was zo enthousiast bezig, dat ze de woonkamer in één weekend heeft geverfd!! Wat een energie! Je ziet op de foto wel wat speelgoed liggen in de kamer. Maar zo gaat dat als je een jong gezin hebt. Deze foto geeft een doorkijk naar de woonkamer. Zo was het dus!

woonkamer

De woonkamer was ook heel brocante. Witte shutters, wit behang, witte bank, witte meubels, witte lampen, witte vloer en roze gordijnen. Op zich helemaal niks mis mee. Maar Alberdina was echt toe aan wat anders. Een andere sfeer. Dus ook de woonkamer is in dezelfde kleuren als de keuken geschilderd.

bankje-behang

Op de muur zit kalkbehang. Het geeft een prachtige uitstraling aan de woonkamer. Het bankje met krans en lantaarn maken het geheel af.

bank-vloerkleed 

Op de dag van foto’s maken, was het helaas een donkere, druilerige dag. De foto’s zijn daardoor wat donker uitgevallen. In werkelijkheid, valt het reuze mee. Het is erg sfeervol in de woonkamer van Alberdina. De shutters zijn wit gelaten voor mooi lichtinval. Ook in de kamer hangen prachtige linnen gordijnen. Om de Ektorp hoekbank zit een nieuwe hoes. I.p.v wit nu een antracietkleurige. De kussens, salontafel en vloerkleed zijn nieuw.

Eventjes piepte er een waterig zonnetje door.

Deze stoel was een echte blijver! In deze hangstoel kunnen Alberdina, haar man en de kids heerlijk chillen.

In de vensterbanken staan leuke betonnen potjes met vergrijsde plantjes. Tussen de twee ramen in zijn louvreluiken neergezet. Daarvoor staat een krans op standaard.

Deze lamp mocht ook blijven. Hij past heel goed in een landelijk interieur.

In deze hoek zaten al witte planken tegen de muur. Dit hebben we zo gelaten. Het geeft een heel mooi contrast met de kalkmuur er tegenover.

Al met al heeft de keuken en woonkamer een prachtige landelijke (met klein beetje sobere) uitstraling gekregen. Persoonlijk vind ik het prachtig geworden. Ook Alberdina is er erg blij mee. Ze kan met haar gezin genieten van dit mooie ‘warme’ interieur.

Sfeervolle groet,

Geke

 

 

 

2 thoughts on “Advies kleur- en interieurstyling bij Alberdina de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *