Kastanje/moskrans DIY

kastanjekrans5

Het is herfst! Voor mij persoonlijk het allermooiste seizoen van het jaar. De prachtige herfstkleuren, de mooie luchten, het weer (ja zelfs het weer 😉 ), het in huis weer gezellig maken met plaids, waxinelichtjes en kaarsen, mokken vol met thee en versgebakken appeltaart… mmmm.

Zelfs de kids vinden de herfst fantastisch! Ze zijn druk in de weer om kastanjes, eikeltjes, bolsters etc. te zoeken. Inmiddels staan er tassen vol, met deze prachtige “herfstvruchten”, in de schuur. Maar goed, wat doe je er dan mee? De kids hebben al kastanjefiguren en spinnenwebben met gekleurde wol gemaakt, maar de ‘kastanjeberg’ slenkt maar niet! Dagelijks komen er nog wat kastanjes uit broek- en jaszakken rollen 🙂

Maar dochterlief heeft een goed idee! Je kunt er ook een krans van maken, mam! Tja, dat is inderdaad een leuk idee. Dus in deze blog een leuke kastanje/moskrans. Een krans die je heel makkelijk zelf kunt maken, of die je zelfs door een kind kan laten maken (mits ze heel voorzichtig zijn met het hete lijmpistool en alleen onder begeleiding van een volwassene).

Wat heb je nodig?

Een strokrans van 30 cm, heel veel kastanjes, mos (op de foto ijslandsmos), lijmpatronen, lijmpistool.

Kastanjekrans

Je begint aan de binnenkant van de krans. Je doet een druppeltje lijm op de kastanje en plakt deze aan de binnenkant van de strokrans. Je plakt de kastanjes dicht tegen elkaar aan.

Kastanjekrans1

Na elke rij, lijm je wat mos tussen de kastanjes en start je met de rij erboven. Deze rij lijm je zo goed als het kan, trapsgewijs vast. Daarna lijm je eerst weer wat mos langs en tussen de kastanjes.

Kastanjekrans2  Kastanjekrans3

Zo werk je door totdat ook de buitenkant mooi bedekt is met kastanjes en mos.

kastanjekrans4

Het eindresultaat is een mooie kastanje/moskrans. Leuk om op te hangen of neer te leggen in een schaal/blad.

Kastanjekrans6

Heel eenvoudig en goedkoop 😉 om te maken, maar met een superleuk resultaat!

Sfeervolle groet,

Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *