5 tips om je interieur “herfst-proof” te maken

Cover-met-tijm

Het is oktober en oktober is de maand, die in het teken staat van wonen. Waarom? In oktober worden de dagen weer korter en  willen we het binnen gezellig maken. We kopen mooie, trendy of landelijke decoratie. Soms pakken we het rigoureuzer aan en gaan we zelfs wanden in de nieuwe trendy kleuren schilderen. Om een “herfstsfeer” in je interieur te creëren hoeft je niet zo rigoureus te werk te gaan. Hieronder volgen 5 tips om je interieur “herfst-proof” te maken.

Tip 1: Herfstkrans

Maak of koop een mooie “herfstkrans” voor boven de bank, sidetable of schouw. Zoek in de natuur, kastanjes of eikeltjes. Maak deze schoon en lijm ze met de lijmpistool op een strokrans. Doe er wat mos of tillandsia tussen en je hebt een mooie herfstkrans. Heb je niet zoveel tijd, dan kun je natuurlijk altijd een mooie krans kopen.

wortelkrans-wilde-asparagus

Tip 2: Schaal met kastanjes en bolsters.

Maak een boswandeling en zoek kastanjes en bolsters voor in of op een schaal. Zet deze schaal op de salon- of eettafel. Je creëert meteen een mooi herfstsfeer.

schaal-kastanjes  schaal-kastanjes

Tip 3: Dikke plaid op de bank of fauteuil.

In de herfst kan er een ‘lekker’ zonnetje schijnen, maar het kan ook heel hard waaien. Het wordt buiten kouder, dus binnen willen we ons warm en behaaglijk voelen. Zeg nou zelf, wat is er heerlijker, dan op de bank te kruipen, met een dik plaid, een beker warme chocolademelk/thee en een punt vers gebakken appeltaart. 😉

plaid-op-de-bank  Plaid-op-de-bank

Tip 4: Waxinelichten en kaarsen.

De dagen worden korter, de verlichting gaat vroeger aan. Wat is het dan gezellig als er kaarsen en waxinelichtjes branden. Doe een waxinelicht in een uniek handgemaakt waxinelichthouder en geniet van de sfeer. Doe heel veel kaarsen bij elkaar op een schaal en geniet van het mooie licht. Zet een dinerkaars in een mooie houder en geniet van de ‘warmte’.

Cover met tijm  

Tip 5: Herfsttakken in een pot of kruik.  

Neem een mooie grote pot of kruik en zet daar wat rozenbotteltakken in. Deze takken horen bij de “herfst”. Ze kleuren van groen naar oranje/rood (echte herfstkleuren). In een landelijk en sober interieur geeft dit net dat kleine beetje kleur. Het wordt daardoor een echte blikvanger.

Rozenbotteltakken-in-kruik

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie sfeermakers! Een boswandeling kan al mooie “schatten” opleveren. Geef ze een plekje in je huis en je maakt je interieur “herfst-proof’.

Sfeervolle groet,

Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *