Help, hoe wil ik mijn kerstboom!

kerstboom jean d'arc living

Hebben jullie daar ook zo’n last van keuzestress oftewel luxestress!

Hoe tuig ik dit jaar mijn kerstboom op? Ja, ik weet echt wel dat Kerst daar niet om draait en ook weet ik dat er verschrikkelijke dingen in de wereld gebeuren. Dingen waar ik mij misschien meer druk om moet maken, dan om een kerstboom. Maar toch is dit, waar ik na Sinterklaas, best wel even over na moet denken. Hoe ga ik mijn kerstboom dit jaar versieren? Zoals jullie in mijn vorige blog: ‘Natuurlijke kerstsfeer’ hebben kunnen lezen ga ik dit jaar zeker voor een echte, heerlijk geurende kerstboom. Als je dan ’s morgens beneden komt, je een¬†heerlijke dennengeur ruikt, alsof je een wandeling in het bos maakt. (Of romantiseer ik het nu te veel, na 12 jaar een ‘nepboom’ te hebben gehad ūüėČ ) Ik twijfel alleen nu heel erg over de versiering.¬†Welke¬†kerstballen of juist geen kerstballen? Alleen ‘natuurlijk’ materiaal of toch glitters?¬†Een kale kerstboom waardoor je nog veel groen ziet, of juist veel items erin, zodat je niet eens meer ziet, welke kleur de boom heeft? Kleur of geen kleur? Kortom: KEUZESTRESS!!

Ik ben maar eens rond gaan speuren op Google en heb toch een aantal mooi kerstbomen gezien. Verschillende stijlen en toch hebben ze allemaal iets bijzonders. Hieronder een klein overzichtje van 5 mooie kerstbomen.

De ‘eetbare’ kerstboom:

kerstboom eetbaar

Afbeelding van welke.nl

Dit is zo’n leuke en gezellige¬†kerstboom, waar kinderen dol op zullen zijn. Heel simpel en toch sfeervol. In de boom hangen zuurstokjes, schuimkransjes aan lintjes en lichtjes. De kleur rood vind ik echt KERST. Heeft waarschijnlijk iets met jeugdsentiment te maken. ūüėČ

De landelijke, romantische kerstboom:

romantische kerstboom

Deze boom heeft een witte waxlaag, welke een mooie en luxe uitstraling geeft. Door deze waxlaag, heeft de boom geen slingers en poespas nodig. Wat mooie kerstballen in natureltinten erin, een lichtjessnoer en de boom is klaar. Prachtig in een landelijk romantisch interieur.

De sobere kerstboom:

sobere kerstboom

Afbeelding van pinterest, bron onbekend.

Dit is de stijl die mij op dit moment heel erg aanspreekt. Wat houten sterren, een lichtsnoer en klaar. Niks geen poespas, glitters enz. Gewoon sober! Maar….we hebben drie lieve kinderen van 3, 7 en 9 jaar. Ik hoor ze nu al zeggen: Mama, dit is toch saai! Er zit niet eens kleur in!

Kerstboom √† la Jean d’ Arc living:

kerstboom jean d'arc living

Afbeelding: mormormartas blogspot.com

Puur, eenvoudig en brocante. Zo kun je de stijl van Jean d’ Arc living denk ik ook wel omschrijven. Ik vind deze stijl ook erg mooi! Beetje brocante door de engeltjes en hartjes, toch puur door de witte hangers en eenvoudig door verder geen slingers en kerstballen te gebruiken.

De gekleurde kerstboom:

kerstboom met gekleurde lampjes

Een kerstboom met gekleurde lichtjes en kerstballen. Ik vind hem leuk! Misschien ook wel doordat het me aan vroeger doet denken. Bij ons thuis hadden we ook altijd een kerstboom met gekleurde lichtjes en kerstballen. Van die mooie gekleurde kerstballen, de √©√©n nog mooier bewerkt dan de ander. In de familie wordt daar nog steeds over gepraat. Hahaha. Dit is echt jeugdsentiment. En ik weet zeker, dat onze kinderen deze kerstboom helemaal geweldig zouden vinden. ūüôā

Ik ga nog even nadenken (heb nog tot zaterdag de tijd), misschien doe ik wel 2 kerstbomen… √©√©n in de woonkamer in de stijl die ik mooi vind en √©√©n in de keuken voor de kinderen. Lijkt mij een goede deal! ūüėČ

Sfeervolle groet,

Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *