Het versoberen van je interieur in 5 stappen. (Stap 5: de woonaccessoires)

Metalen blad uit India

Al een poosje kennen we een aantal trends, waaronder de trend: landelijk interieur met sobere touch. Hoe versober je een interieur? Wat past er bij zo’n landelijk interieur en wat heb je nodig? Naar mijn inziens kun je een landelijk interieur met sobere touch, realiseren in 5 stappen.

Stap 1: de muren (zie blog 5 juli 2016), stap 2: de vloer (zie blog 13 september 2016), stap 3: raambekleding (zie blog 29 september 2016)stap 4: de meubels (zie blog 12 oktober) en stap 5: de woonaccessoires.

Het wil natuurlijk niet zeggen dat je het in deze volgorde moet doen. Je kunt het  invullen zoals je het zelf wilt. Maar ik schrijf er wel over in de volgorde van bovenstaande stappen. Deze week gaat het dus over stap 5: 

De woonaccessoires:

Als je een landelijk interieur wilt met een sobere touch, moet je vooral denken aan mooie natuurlijke-, stoere- of bijzondere items.

Natuurlijke woonaccessoires van bijvoorbeeld oud- of vergrijsd hout, mooie afwerpstangen van een hert, groen festoens/kransen en oude items uit Azië.

Stoere woonaccessoires als rekken, panelen en verlichting van metaal, ijzer en smeedijzer.

Bijzondere woonaccessoires als unieke ornamenten uit India en Nepal.

Belangrijk bij een landelijk interieur met een sobere touch is: Zet je interieur niet te vol met accessoires!                                   LESS IS MORE! Zeggen ze wel eens en dat is bij een sobere touch zeker van toepassing. Het moet sober blijven, niet te uitbundig. (Zoals je in de vorige blogs hebt kunnen lezen 😉 ) Hieronder een aantal foto’s bij bovengenoemde woonaccessoires.

Vergrijsde houten items:

Mooie vergrijsde decoratieballen en vergrijsde gruttersscheppen.

houten decoratieballen houten scheppen

Natuurlijke items:

Ruwe buffelhoorn en schedeltje van een ree op een houten schildje (in dit geval is het schedeltje van polyresin, maar niet van echt te onderscheiden).

ruwe buffelhoorn schedeltje op schild

Oude Nepalese houten items:

Mooie unieke items uit Azië. Het gaat hierbij om oude items die bijvoorbeeld ergens voor gebruikt werden. Houten voorraadpotten, items om mee te zaaien (waar dan nu een kandelaar van is gemaakt), maar ook mooie oude massieve ornamenten, zoals het paardenhoofd hieronder op de foto.

ijzeren dienblad uit India oude houten paardenhoofd uit India

Verlichting:

In een landelijke interieur met sobere touch mag een kruiklamp eigenlijk niet ontbreken. Voor een kruiklamp geldt  ook weer, rustige kleuren in grijs- of zandtinten. Wil je een wat stoerder effect, dan kun je mooie metalen of ijzeren lampen neerzetten/hangen.

kruiklamp beton met kap smeedijzeren lamp

Nepalese steenmal:

Mooie oude Nepalese steenmallen. Deze worden in Azië gebruikt om bakstenen in te maken. In elke steenmal zit een logo. Je kunt ze overal voor gebruiken. (Zie mijn blog: 10 manieren om je steenmal te decoreren).

nepalese steenmal  Nepalese steenmal

Ornamenten:

Ornamenten zijn bijzondere en mooie eye-catchers! Ze passen perfect in een landelijk en sober interieur. Ze zijn er in verschillende varianten, van pinakels tot massieve houten items op statief. Kies een ornament wat bij je past, maar die niet te uitbundig is.

 ornament diva

IJzeren items:

IJzeren of metalen items zie je ook veel bij een stoere of sobere touch. Deze items uit India en Nepal zijn zeer geliefd. Bijvoorbeeld de 2 ijzeren potjes met handvat, die daar gebruikt worden om flesjes in te doen of de metalen waterkruik, waar water uit een bron mee wordt vervoerd. Items met een verhaal!

IJzeren potjes waterkruik uit India

Kransen en festoens/toeven:

Voor wat groen in een landelijk en sober interieur, kun je een toef (die mooi indroogt) neerhangen. Of een grote robuuste krans, waar bijvoorbeeld wat groen in zit verwerkt of juist een krans van groenmateriaal, die ook mooi indroogt. Denk daarbij aan eucalyptus, steeneik en pistacheblad.

 toef met rozenbottel Wortelkrans met asparagus

Genoeg mooie woonaccessoires om een landelijk interieur een sobere of stoere touch te geven.

Dit was de 5e en tevens laatste stap van de blogreeks: Hoe versober ik mijn interieur in 5 stappen? Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad. 🙂

Sfeervolle groet,

Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *