Het versoberen van je interieur in 5 stappen (Stap 4: de meubels)

Loungebank grijs

Al een poosje kennen we een aantal trends, waaronder de trend: landelijk interieur met sobere touch. Hoe versober je een interieur? Wat past er bij zo’n landelijk interieur en wat heb je nodig? Naar mijn inziens kun je een landelijk interieur met sobere touch, realiseren in 5 stappen.

Stap 1: de muren (zie blog 5 juli 2016), stap 2: de vloer (zie blog 13 september 2016), stap 3: raambekleding (zie blog 29 september 2016)stap 4: de meubels en stap 5: de woonaccessoires.

Het wil natuurlijk niet zeggen dat je het in deze volgorde moet doen. Je kunt het  invullen zoals je het zelf wilt. Maar ik schrijf er wel over in de volgorde van bovenstaande stappen. Deze week gaat het dus over stap 4: 

De meubels:

In een landelijk sober interieur, kun je heel veel kanten op met meubels. Je kunt voor de prachtige HOFFZ style kiezen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Natuurlijk zijn er ook prachtige varianten die een stuk goedkoper zijn. In een landelijk en sober interieur draait het vooral om sobere en naturel kleuren (zwart-, grijs-, bruin- en zandtinten) en om natuurlijke materialen.

sober

Foto van Pinterest: Afkomstig van ?

Kast:

Als je nieuwe meubels nodig bent en je wilt een sober interieur, dan zou je natuurlijk de prachtige meubels van Hoffz kunnen kopen. Ze zijn vaak bijzonder van vorm, kleur en materiaal. Helaas hangt hier wel een prijskaartje aan en is dit niet voor iedereen haalbaar. Je kunt ook op zoek gaan op Marktplaats, in kringloopwinkels en brocante markten, voor een mooi authentiek meubelstuk en deze kan je dan bijvoorbeeld afschuren voor een doorleefd uiterlijk of juist verven voor een nieuw uiterlijk. Er zijn heel wat mogelijkheden voor iedere prijsklasse. Een mooi landelijk en sober interieur hoeft niet duur te zijn!

Hoffz kast opgeschuurde kast

Foto’s via Pinterest: Hoffz kast afkomstig van enversdudecor.tumbler.com en opgeschuurde kast van Remodelista.

Je kunt natuurlijk ook altijd je eigen meubels ‘pimpen’. Dat heb ik ook gedaan met onze landelijke tv kast en buffetkast. Deze kasten waren beiden wit. Mooi landelijk natuurlijk…maar ik wilde het wat soberder. De tv kast heb ik in een mooie grijstint van Pure en Original geverfd. De buffetkast ging ook in een grijstint van Pure en Original, maar dan een aantal tinten donkerder. Nu zijn ze samen een mooie combi in onze woonkamer.

tv kast wit tv kast grijs buffetkast antraciet

Eigen foto’s van de landelijke tv-kast en buffetkast

Bank:

Er is veel mogelijk met een landelijke bank. Je kunt kiezen voor een mooie Hoffz bank met linnen of fluweelachtige stof. Of je gaat voor een grote “lounge”bank. (In ons geval, zijn wij voor praktische en groot gegaan omdat ons gezin uit 5 personen bestaat. We hebben ook voor een donkere kleur gekozen, zodat er gewoon of “geleefd” kan worden 😉 ) Maar je hebt ook heel mooie landelijke banken bij Ikea, bijvoorbeeld de EKTORP serie. Deze staan prachtig in een landelijk en sober interieur. Ook bij de banken geldt weer… natuurlijke tinten.

Loungebank grijs Loungebank

Eigen foto’s van onze nieuwe bank 🙂

Salontafel:

Eigenlijk zie je nu dat een landelijk en sober interieur best breed genomen kan worden. Je kunt het invullen zoals je zelf wilt. Kijk ook maar naar de salontafel. Ook hier zijn weer verschillende varianten. Je kunt kiezen voor een mooie onbewerkte houten tafel in verschillende modellen, maar je kunt ook je eigen salontafel  of een exemplaar van de kringloop verven in een mooie matte- of krijtverf. Het versoberen heeft dus in principe met kleur te maken. Gebruik dus mooie natuurlijke tinten en onbewerkte materialen. Daardoor krijgt je huis al een prachtige landelijk look met sober touch.

salontafel

Foto van Pinterest:  Afkomstig van dmlights.be

Sfeervolle groet,

Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *