Het versoberen van je interieur in 5 stappen (Stap 2, de vloer)

blog voer, castle stones

Al een poosje kennen we een aantal trends, waaronder de trend: landelijk interieur met sobere touch. Hoe versober je een interieur? Wat past er bij zo’n landelijk interieur en wat heb je nodig? Naar mijn inziens kun je een landelijk interieur met sobere touch, realiseren in 5 stappen.

Stap 1: de muren (zie blog 5 juli 2016), stap 2: de vloer, stap 3: raambekleding, stap 4: de meubels en stap 5: de woonaccessoires.

Het wil natuurlijk niet zeggen dat je het in deze volgorde moet doen. Je kunt het  invullen zoals je het zelf wilt. Maar ik schrijf er wel over in de volgorde van bovenstaande stappen. Deze week gaat het dus over stap 2:

De vloer:

In een landelijk interieur ‘past’ een mooie houten vloer. Je ziet ze heel veel in oude woonboerderijen, maar tegenwoordig ook veel in ‘gewone’ woonhuizen. Een houten vloer geeft een warme uitstraling en heeft iets gezelligs. Het voegt echt iets toe aan je interieur. Een vloer is de basis van je huis, dus belangrijk, dat je die met zorg kiest. 😉 Een houten vloer is een natuurproduct, dus altijd uniek!

Zo heb je vloeren van eikenhout. Dat geeft een authentieke uitstraling en gaat ook nog eens heel lang mee. Bij een landelijk interieur met sobere touch, zie je vaak eikenhouten vloeren in grijstinten of gerookte houten vloeren.

blog vloer, eikenhoutblog vloer, eikenhout gerookt

Foto 1: Eikenhouten vloer grijstint, foto 2: eikenhouten vloer whitewash gerookt. (Foto’s komen van Pinterest). 

In landelijke, sobere interieurs zie je ook regelmatig CASTLE STONES. Dit zijn handgemaakte reproducties van originele exemplaren van antieke marmer- en kalksteentegels, die bijvoorbeeld van herenhuizen, kastelen, kloosters en kerken afkomstig zijn. Er zijn 3 modellen, namelijk:

Het model Loft:  deze bestaat voornamelijk uit grote stenen. Ze zijn met de hand gebrand en gehamerd, waardoor ze een strakke, maar oude uitstraling hebben.

blog vloer, castle stones loft1

Castle Stone Loft

Het model Dalle is een stenenserie met een robuust en authentiek karakter. De Dallen zijn nagemaakt van stenen die uit monumentale gebouwen, kloosters en kerken komen. Omdat de stenen vroeger niet exact op maat gemaakt werden, bestaat er een enorme verscheidenheid aan maten. De Dallen worden in wildverband gelegd.

blog vloer, castle stones dalle

Castle Stone Dalle

De serie Bricks is gebaseerd op oude Engelse en Hollandse gebakken steentjes (‘waaltjes’). Vroeger werden deze gemaakt van klei. Deze prachtige steen komt geweldig tot zijn recht in bijvoorbeeld de hal, maar kan ook worden toegepast in de keuken, bad- en woonkamer. De Bricks zijn ook mooi als wandtegel en geven een unieke sfeer.

blog vloer, castle stones bricks

Castle Stone Bricks

Aan deze prachtige modellen Castle Stones, hangt wel een prijskaartje, maar dan heb je natuurlijk ook wel iets unieks en moois in huis 😉

Als je geen houten vloer hebt of zo’n mooie Castle Stone vloer, wil dat natuurlijk niet zeggen, dat je geen landelijk interieur met sobere touch kunt creëren. Er zijn genoeg alternatieven, van vloeren met houtmotief tot natuurstenen vloeren. Van licht naar donker. Kies wat je mooi vindt!

Foto’s komen van Pinterest. 

Sfeervolle groet,

Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *