Binnenkijken bij… Iris Oosterhoff

houten schaal en ornament

Binnenkijken bij andere mensen…altijd leuk toch? Even kijken hoe zij wonen en natuurlijk inspiratie opdoen voor je eigen interieur.

Elke maand willen we een interieur uitlichten van één van de volgers van Cozystuff. (Volgers van de website, Facebook of Instagram). Dit betekent dus elke maand een mooi interieur, van Scandinavisch tot landelijk, van brocante tot sober en van klassiek naar stoer en industrieel. Alles is dus mogelijk.

Cozystuff logo

Deze maand het interieur van Iris Oosterhoff.

Even voorstellen:

Mijn naam is Iris, 58 jaar en geboren in Amsterdam… ik was 7 toen ik met mijn ouders naar Purmerend verhuisde en woon hier nog steeds. Nu samen met George en onze drie katten Jaap, Minoes en Luna. Wij hebben een dochter Vanessa, die gezellig om de hoek bij ons woont.

Ik heb jaren in een woonwinkel gewerkt, de laatste jaren heb ik bij de juwelier en in de kleding gewerkt. Nu ik gestopt ben met werken, heb ik alle tijd voor mijn hobby`s.

Mijn hobby`s zijn: huis, tuin, lezen en kokkerellen. Ik ben dan ook altijd wel bezig in huis/tuin met veranderen. Hier komt dan ook vrij regelmatig een ander kleurtje op de muren……

Een andere hobby van mij is het opknappen van meubeltjes en accessoires, zo bewerk ik regelmatig een lamp of kandelaar met muurvuller en verf zodat het de “beton look” krijgt (zie foto met kruiklamp).

doorkijkje stoer en soberkruiklamp stoer en soberdadeltakken en louvrepotten

In wat voor huis woon je:

Wij wonen al 31 jaar in dit rijtjeshuis, in de loop der jaren is hier veel verbouwd….. (o.a dakkapel, inloopkleedkamer, badkamer, keuken, etc)

Binnenkijken bij IrisBinnenkijken bij IrisBinnenkijken bij IrisTuin met buxus

Hoe zou je de woonstijl omschrijven:

Onze stijl is door de loop v.d jaren veel veranderd…. wij hebben veel verschillende stijlen gehad zoals: klassiek, strak en brocante/landelijk. Op het moment is onze stijl, landelijk stoer, met kleine klassieke elementen.

Sidetable soberSidetable sober

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit woonbladen, brocante markten, internet, woonwinkels, Facebook en Instagram.

buffetkast soberEettafel met stoelen soberNepalese schaal met dadeltak

Ben jij trend gevoelig en waar uit zich dit in?

Ik ben niet echt trend gevoelig, want sommige meubelstukken staan hier al heel wat jaren. Ik heb wel mijn eigen stijl, maar met accessoires wil ik nog wel eens met sommige trends meedoen.

sidetable met corioka plantjeStolp en corioka plantje

Wat is je meeste favoriete plekje in huis en waarom?

Mijn favoriete plek in huis is in de wintermaanden de zithoek (bank)…. heerlijk met de kaarsjes aan, een goed boek en een wijntje.

Hoffz bankHoffz bank kruiklampKandelaars

Zomers zit ik graag op het terras in de tuin, waar ik ook altijd in bezig ben.

Tuin met zitjelandelijke tuin met zitjeLandelijke tuin met zitjeDecoratie tuintafelWitte annabellen

Welke items/woonaccessoires zou je nooit weg kunnen doen?

Ik heb diverse woonaccessoires die ik nooit weg zal doen o.a:

Een oude koperen kandelaar, deze is van mijn oma geweest. Ik heb ook nog een oude tafel die van mijn oma is geweest, op het moment staat deze op de logeerkamer, maar hij staat ook regelmatig beneden. Een oude smeedijzeren kroon met oude kristallen pegels en een antiek zilveren blad (om het moment heb ik deze staan met een glazen stolp en “oude” spulletjes er onder, van mijn moeder en oma)

oude kandelaarOude landelijke tafel

KroonluchterStolp met oud zilveren blad

Hoe ziet jouw droominterieur eruit?

Op het moment ben ik tevreden met hoe mijn interieur eruit ziet…., maar er blijven altijd wel wensen en dromen, zoals een mooie landelijke boerderij (tje) met een stukje land en beestjes.

ornamentbalusterlamp stoer en soberbalusterlamp en dadeltak

Heb je nog interieur tips voor de lezers?

Blijf bij je zelf en doe wat je zelf het mooiste vindt (en dan maakt het niet uit of het een trend is, ja of nee). Wil je kleur in huis doe dit dan door middel van accessoires en houd de basis neutraal. Zo is het ook  niet erg als je een keertje een andere kleur in huis wil.

Pruimentaartsfeerhoekje keukenBinnenkijken bij Iris21

Sfeerhoekjes in de keuken.

Dit was: Binnenkijken bij Iris Oosterhoff. Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als ik. Reacties zijn welkom! Iris is ook te volgen met prachtige feed op Instagram onder de naam: iris_oosterhoff. Volgende maand weer een nieuwe binnenkijker.

Sfeervolle groet,

Geke

7 thoughts on “Binnenkijken bij… Iris Oosterhoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *