Binnenkijken bij… Greetje Nagel

Louvreluik met wortelkrans

Binnenkijken bij andere mensen…altijd leuk toch? Even kijken hoe zij wonen en natuurlijk inspiratie opdoen voor je eigen interieur.

Elke maand willen we een interieur uitlichten van één van de volgers van Cozystuff. (Volgers van de website, Facebook of Instagram). Dit betekent dus elke maand een mooi interieur, van Scandinavisch tot landelijk, van brocante tot sober en van klassiek naar stoer en industrieel. Alles is dus mogelijk.

Cozystuff logo

Deze maand het interieur van Greetje Nagel.

Even voorstellen: 

Greetje Nagel, geboren en getogen op Urk, ruim 32 jaar getrouwd met Jan Ernst Nagel, 3 zoons waarvan 2 getrouwd en nog 1 thuiswonend. Sinds 4 jaar geen betaalde baan meer, ik heb altijd gewerkt als secretaresse/administratief medewerker en receptioniste, nu ben ik mantelzorger geworden voor mijn ouders, ook een “baan” met veel voldoening.

Hobby’s: Ik vind veel leuk, sporten met name zwemmen, maar ook werken in de tuin, mijn huis stylen en koken. Verder met een mooi boek en/of woonblad op de bank of lekker relaxen buiten op de loungeset. Niks doen en genieten van je huis kan ik ook goed, maar dit leidt vaak tot schuiven en wat leuks aanschaffen.

Binnen de gereformeerde kerk heb ik bezigheden in het coördineren van het bezoekwerk dat gedaan wordt door de medewerkers van de Gemeentekring(sectie zuid)

Waterkruik uit IndiaWaterkruik uit India

In wat voor huis woon je?

Sinds 1996 wonen wij in een twee-onder-een-kap woning op Urk.

Binnenkijken bij GreBinnenkijken bij GreBinnenkijken bij Gre

 Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven? 

Mijn stijl is in de loop der jaren wel veranderd, van brocante/grenen naar landelijk/stoer maar altijd wel in combinatie met lichte inval zoals witte  muren en deuren.  Niet de complete sfeer van Hoffz daar wordt ik ietwat depressief van ondanks dat de accessoires en meubelen van dit merk prachtig zijn.

Donkergrijs kastje met louvrepotLouvrepot met dadeltak en krans

 Waar haal jij je inspiratie vandaan? 

Mijn inspiratie komt uit woonbladen, als Wonen Landelijke Stijl, maar ook wel uit Stijlvol Wonen. Verder het bezoeken van woonwinkels als Sober en Stoer Wonen maar ook op de Facebookpagina van landelijk wonen by Lie doe ik mooie ideeën op voor accessoires en sinds kort volg ik ook de Facebookpagina van Cozystuff, een leuke inspiratievolle site.

Bamboeladder met houten krukje en plaidoud bankje met kussens

 Ben je trendgevoelig en waar uit zich dat in?

Ik ben niet echt trendgevoelig, dat blijkt wel uit het feit dat ik sommige meubelstukken al heb sinds mijn trouwen. Mijn oude grenen kast, de antieke staande klok en het antieke donkere kastje. Trends zie je wel terug in mijn kussens en plaids, die kunnen variëren van oud roze naar grijs en dan weer naar zand. Maar ben ik eenmaal tevreden over en met iets, dan staat het jaren op dezelfde plek.

oude poer met kaars en dadeltakHouten dienblaadje met waxinelichtenrobuuste sobere kruik

Wat is je meest favoriete plekje in huis en waarom?

Op de bank bij de erker, een fijne lichte plek, heerlijk naar buiten staren of  een mooi woonblad / boek lezen.

Binnenkijken bij GreBinnenkijken bij Gre

Binnenkijken bij GreSidetable met kruiklamplouvre luik met wortelkrans en stolpBinnenkijken bij Gre

 Welk item/woonaccessoire zou je nooit weg kunnen doen?

Het donkere antieke kastje  dat ik van mijn schoonouders heb, de staande antieke klok, de koperen houtbak, de delfsblauwe broodkist en het gewichtenblok die ik meekreeg uit huis toen ik trouwde.  Zij zullen altijd een plek krijgen in mijn interieur.

Bruin antiek kastjestaande antieke klokkoperen houtbak

Delftsblauwe broodkistoude gewichtsblok

 Hoe ziet jouw droominterieur eruit?

Ik geniet dagelijks van mijn eigen huis en tuin, een droominterieur? Geen idee….Wat nog wel op het verlanglijstje staat is een nieuwe salontafel, ik heb hele mooie gezien op de Facebookpagina van Muubl, die gaat er ook zeker komen. Mijn interieur moet rust uitstralen, harmonie, en niet “teveel kleur”, zand wit en grijs zijn favoriet.

landelijke keukenLandelijk wandrek console keuken

landelijke keukenDienblad landelijk keuken

Mijn keuken heeft vorig jaar een schilderbeurt gehad omdat de vanillekleurige folie losliet. Deze kleur is
French grey van Farrow and Ball, blij mee.

Heb je nog een interieurtip voor de lezers?

Wat een must is bij wonen en stylen is: Laat je niet gek maken door wat anderen hebben, houd je eigen stijl vast waarbij je je happy voelt, wees tevreden met wat je hebt.

Wil je toch eens een ander sfeertje werk dan met kussens, kaarsen, en accessoires zoals een mooie schaal of een grote pot/kruik en misschien eens een andere lampenkap, dit kan al wonderen doen !

Wijntafeltje met lampBamboe ladder met plaid

Dit was: Binnenkijken bij Greetje Nagel. Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als ik. Reacties zijn welkom! Volgende maand weer een nieuwe binnenkijker.

Sfeervolle groet,

Geke

 

5 thoughts on “Binnenkijken bij… Greetje Nagel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *