Cozystuff… Pinterest?

olijfkrans

De meeste mensen kennen het wel… Pinterest! Een enkeling zal zich achter de oren krabben en denken: “Pinterest?” “Wat is dat?” Anderen ‘Pinteresten’ vaak en maken hun eigen prachtige inspiratie borden.

pinterest

Wat is Pinterest?

Je kunt Pinterest zien als een groot prikbord op internet. In plaats van losse knipsels en kopieën van recepten, wooninspiratie, reisverhalen o.i.d., heb je nu alle ideeën, per onderwerp, op een rij. En geloof me, er zijn heel wat onderwerpen te vinden op Pinterest!

chapati rollersNepalese houten pollepel

Hoe werkt Pinterest?

Op Pinterest kun je de ‘pins’ indelen zoals je het zelf wilt. (‘Pins’ zijn de plaatjes, teksten, recepten etc. op Pinterest). Je kunt deze plaatjes ‘pinnen’ (dus eigenlijk prikken) op je eigen (prik)bord. Daarvoor moet je eerst wel een account aanmaken. Maak wel borden met verschillende thema’s. Dit maakt het voor volgers veel makkelijker. Een volger kan jouw pins met het thema “Landelijk wonen” prachtig vinden, maar niet zo enthousiast worden van jouw pins met “Mooie vissen”.

Begrijp je het niet helemaal? Geeft niets. Je kunt gewoon eens een bezoekje brengen aan de site en wat rond snuffelen. Met de knoppen bovenin kun je kijken wat andere mensen ‘pinnen’. Je kunt zelfs kijken of je vrienden van Facebook of Twitter ook op Pinterest te vinden zijn.

Houten nepalese schaal

Cozystuff en Pinterest?

Ik ben voor mijn webshop “Cozystuff”, sinds kort ook actief op Pinterest. Ook voor mij was het even zoeken en uitproberen… Hoe pin ik foto’s van anderen voor mooie wooninspiratie? Hoe zet ik foto’s van de webshop op mijn borden? Hoe maak ik überhaupt een bord? Hoe volg ik anderen etc. Ik heb het nu al aardig door, want ja, het gezegde: “Oefening baart kunst!”,is in dit geval ook echt zo. Ik heb al een paar mooie borden gemaakt onder de naam Cozystuff en zou het heel erg leuk vinden als jullie mij (Cozystuff) willen volgen.

Heel veel ‘Pin’ plezier en sfeervolle groet,

Geke

Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *