Binnenkijken bij… Jannie Pieters

landelijke zandkleurige hoekbank

Binnenkijken bij andere mensen…altijd leuk toch? Even kijken hoe zij wonen en natuurlijk inspiratie opdoen voor je eigen interieur.

Elke maand willen we een interieur uitlichten van één van de volgers van Cozystuff. (Volgers van de website, Facebook of Instagram). Dit betekent dus elke maand een mooi interieur, van Scandinavisch tot landelijk, van brocante tot sober en van klassiek naar stoer en industrieel. Alles is dus mogelijk.

Cozystuff logo

Deze maand het interieur van Jannie Pieters.

Even voorstellen:

Hoi, ik ben Janny Pieters, getrouwd met Peter en heb 3 kinderen met partner, 3 kleinkinderen en ons 4e kleinkind is op komst.  Ik woon sinds mijn 17e in Den Helder, maar ben geboren op Urk. Ik werk in een Woonzorgcentrum voor en met P.G. bewoners en doe dit met veel plezier en voldoening. Mijn hobby`s zijn koken, lezen en als ik tijd heb, reis ik graag met mijn man Peter, per trein naar bijvoorbeeld Amsterdam. Het is heerlijk om daar te lopen, oude stegen te bekijken en kleine musea. Na afloop gezellig een terrasje pakken op het Rembrandt plein en dan een  overnachting. Het is heerlijk wakker worden in Amsterdam!

Blauw luik met foto

In wat voor huis woon je? 

Wij wonen in een rijtjes huis op een landtong, rondom is water. Dit geeft iedere morgen en vooral in de zomer het gevoel dat je op vakantie bent. Onze achterkant ligt aan de jachthaven. Om 5 uur s`morgens gaan de vissersbootjes erop uit en hoor je zachtjes de motoren.…heerlijk.

Voorkant huis

voorkant huisAchtertuin aan haven

 Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Ik weet niet hoe ik mijn woonstijl zou moeten omschrijven. Het is van alles wat: maar vooral (Frans) brocante en landelijk. Eigenlijk vind ik heel veel stijlen wel oké.

Marokkaans raam met luikenfruit etagereaqua blauw potje

Waar haal jij je inspiratie vandaan? 

Rond mijn 30e was ik veel meer met inrichten bezig dan nu [50+]. Ik was toen ook veel trendgevoeliger. Maar ik vind het wel heerlijk om even een kijkje te nemen bij Cozystuff.

Groen luik met lampjeFotolijstjes

Wat is je meest favoriete plekje in huis en waarom?

Mijn favoriete plekje in huis is aan tafel, waar heerlijke stoelen staan en waar iedereen kan aanschuiven, maar in de keuken ben ik ook graag.

oude houten eettafellandelijke keuken

Welk item/woonaccessoire zou je nooit weg kunnen doen?

Er zijn verschillende accessoires die ik nooit weg zou doen. O.a. Het naaikistje, dat ik van mijn moeder kreeg, toen ik 9 jaar werd. Maar ook foto`s en spulletjes met emotionele waarde, waaronder de foto van mijn overleden vader, gaan niet weg.

naaikistje van vroegeremotionele waarde

Hoe ziet jouw droominterieur eruit?

Een droom interieur heb ik niet echt, ik ben tevreden met wat ik heb en realiseer mij iedere dag weer, dat wij bijzonder wonen aan het water.

landelijke zandkleurige hoekbankWortelkrans greywashWitte landelijke kast

Heb je nog een interieurtip voor de lezers?

 Ons motto is:

Leer te beseffen wat je hebt, voordat de tijd je laat beseffen wat je had.

Boeket met hortensiaStolp

Dit was: Binnenkijken bij Jannie Pieters. Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als ik. Reacties zijn welkom! Volgende maand weer een nieuwe binnenkijker.

Sfeervolle groet,

Geke

4 thoughts on “Binnenkijken bij… Jannie Pieters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *