Schelpenbol DIY

schelpenbol schelpenbal

De zomer is in aantocht!  En bij het woord zomer denk ik altijd aan zon, zee, strand en SCHELPEN. Een schelpenbol past dus mooi in een zomers interieur of natuurlijk buiten op de veranda, (bijvoorbeeld gezellig met kaarsjes erbij).

Een schelpenbol is heel gemakkelijk te maken… Dit zijn oa. de materialen die je nodig hebt.

* piepschuimbol * schelpen naar keuze * lijmpistool met lijmpatronen * mossoort naar keuze

schelpenbol schelpenbal

Om te starten zorg je dat de lijm heet is. Je doet een streepje lijm op de schelp en plakt deze in het midden van de bol. Sla elke keer een klein stukje over met plakken totdat je helemaal rond bent. De tweede rij plak je er boven en dat doe je steensgewijs.

schelpenbol schelpenbal

Ga zo door totdat je de ene helft van de bol hebt volgeplakt. Het mooiste is als je de schelpen in dezelfde richting plaatst. (Maar dit bepaal je uiteraard zelf).

schelpenbol schelpenbal

Leg nu de beplakte kant naar onderen en begin weer vanuit het midden. Beplak de andere helft ook met schelpen. Telkens in cirkels, totdat de bol vol is.

schelpenbol schelpenbal

Nu kan de bol opgevuld worden met ijslandsmos. Je begint bovenaan en werkt weer in cirkels. Elke keer doe je een stipje lijm op de bol en daar druk je een plukje ijslandsmos op.

schelpenbol schelpenbal

schelpenbol schelpenbal

Dit doe je totdat je geen piepschuim meer ziet 😉

schelpenbol schelpenbal

Je kunt de schelpenbol zo laten. Maar om het af te maken kun je er ook nog parels op plakken. Die doe je naar eigen smaak.

schelpenbol schelpenbal

De schelpenbol is klaar. Het is heel simpel, maar geeft zo’n leuk resultaat. Een mooi item voor in je interieur  of veranda deze zomer. Natuurlijk kun je deze schelpenbollen op verschillende manieren maken. Je hebt verschillende technieken, je kunt ander schelpen gebruiken of je doet er een ander soort mos tussen. Telkens krijg je een ander effect. Voor die resultaten, kun je de Facebookpagina van Cozystuff checken. Daar vind je berichten en resultaten van schelpenbollen die eerder gemaakt zijn met workshops.

Natuurlijk kun je zo’n schelpenbol zelf maken! Maar heb je geen zin om zelf materiaal te moeten kopen, wil je de rommel er niet van of heb je gewoon zin in een avondje uit met familie of vriendinnen? Dan kun je natuurlijk ook een workshop: Schelpenbol maken, bij Cozystuff boeken!  😉 Hiervoor kun je een pb via Facebook sturen of een email naar info@cozystuff.nl

Sfeervolle groet,

Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *