Binnenkijken bij… Jacolien Romkes

Regaal steigerhout met ornamenten

 

Binnenkijken bij andere mensen…altijd leuk toch? Even kijken hoe zij wonen en natuurlijk inspiratie opdoen voor je eigen interieur.

Elke maand willen we een interieur uitlichten van één van de volgers van Cozystuff. (Volgers van de website, Facebook of Instagram). Dit betekent dus elke maand een mooi interieur, van Scandinavisch tot landelijk, van brocante tot sober en van klassiek naar stoer en industrieel. Alles is dus mogelijk.

Cozystuff logo

Deze week het interieur van Jacolien Romkes

Even voorstellen: 

Ik ben Jacolien Romkes, getrouwd en moeder van 2 jongens en 1 meisje. Ik werk als onderwijsassistente op een basisschool. Mijn hobby’s zijn haken en gezellig met vriendinnen wat doen. Ook vind ik het leuk om in huis wat te veranderen.

In wat voor huis woon je?

Sinds anderhalf jaar wonen wij in mijn ouderlijk huis. Het is een hoekwoning met een ruime uitbouw aan de zijkant.

buitenkant hoekwoning met uitbouw

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Ik heb denk ik een mengeling van diverse stijlen. Wat ik leuk en mooi vind, zet of hang ik neer. Ik houd erg van de kleur blauw en dat zie je ook in ons huis terug. We hebben 2 blauwe muurtjes en een aantal blauwe woonaccessoires.

Wijntafeltje met vaasjesWijntafeltje met vaasjes

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik zoek graag op Pinterest naar ideeën. Verder ben ik lid van diverse Facebookpagina’s waar ik ook leuke dingen van overneem.

Fabriekslampen witHoog dienblad op pootjesFabriekslampen wit

Ben je trendgevoelig en waar uit zich dat in? 

Ik vind mezelf niet trendgevoelig. Wel houd ik van verandering en shop ik graag andere spullen. Ik koop niet iets omdat dat toevallig een trend is. Het moet wel bij ons passen.

Regaal steigerhoutKruik met eucalyptuskelimkussens

Waxinelichten Houten ornament

Wat is je meest favoriete plekje in huis en waarom? 

Ik zit graag in de bruine fauteuil bij het raam. Een heerlijk plekje om te haken of een mooi boek te lezen. Van daaruit heb ik overzicht op wat de kinderen doen. Het zorgt voor een mooie doorkijk van de woonkamer naar de keuken.

Fauteuil zandkleurKloskandelaarsDoorkijk richting keuken

Welk item/woonaccessoire zou je nooit weg kunnen doen? 

Ik heb een mooi buikkastje, dat van mijn oma is geweest. Het staat op mijn slaapkamer met een mooi lampetstel erop. Ik heb al een paar keer bedacht om het kastje te verven, maar durf het niet goed. Zo als het nu is, is het echt nog van mijn oma. Als ik het verf, ben ik bang dat het z’n emotionele waarde verliest. Het lampetstel hebben wij van mijn schoonouders gekregen, voor onze verloving. Ik vind het nog steeds heel mooi. Verder hecht ik niet veel waarde aan spullen. Verkopen, of naar de kringloopwinkel brengen, gaat me makkelijk af.

BuikkastLampetstel

Hoe ziet jouw droominterieur eruit?

In ons huis zijn er nog een aantal dingen die gedaan moeten worden. We willen bijvoorbeeld nog heel graag nieuwe deuren en ook een nieuwe keuken staat op ons lijstje. Maar ik ben tevreden. Het is een huis waarin we heerlijk met z’n allen op de bank kunnen hangen, lekker aan tafel kunnen eten, maar ook waar iedereen kan doen wat hij wil. Een huis waarin geleefd wordt en daar ben ik heel blij mee.

Sfeervolle computerhoekGezellige open haard klokVensterbankdecoratie kan

 Heb je nog een interieurtip voor de lezers? 

Doe wat jij mooi vindt, dan voel je je prettig in je eigen huis, het is jouw huis!

Broodplank met waxine

Dit was: Binnenkijken bij Jacolien Romkes. Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als ik. Reacties zijn welkom! Volgende maand weer een nieuwe binnenkijker.

Sfeervolle groet,

Geke

 

 

 

4 thoughts on “Binnenkijken bij… Jacolien Romkes

  1. Anita Hakvoort zegt:

    Wat een ontzettend leuk interview geke en jacolien! En wat een ontzettend leuk idee ook om dit wekelijks te posten! Complimenten!

    Groetjes Anita

  2. Marieke Oost zegt:

    Leuk stukje Jacolien en Geke! En wat heb je ondertussen weer veel gedaan thuis 🙂 wordt tijd dat ik weer even lekker bij je langskom! Groetjes Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *