Cozystuff bestaat 2 jaar!

Blauw houten vensterbankje

Cozystuff    16 mei 2014 – 16 mei 2016

 Van je hobby je werk maken, is voor veel mensen een droom… Zo ook voor mij! Ik ben Cozystuff gestart in combinatie met mijn baan als leerkracht in het basisonderwijs. Na een jaar groeide Cozystuff best hard en de combinatie van leerkracht, gezin en een webshop runnen werd lastig. Ik moest keuzes maken. Afgelopen zomer 2015 ben ik daarom gestopt met mijn baan als leerkracht, om mij zo volledig te kunnen inzetten voor ons gezin en Cozystuff. Nu ben ik alweer 9 maanden ‘fulltime’ met de webshop bezig. Een droom die uitkomt. 🙂

Hoe Cozystuff is ontstaan:

 In mijn ouderschapsverlof van onze jongste zoon (bijna 3) maakte ik zelf een grote eucalyptuskrans, deze zette ik op mijn Facebookpagina omdat ik er best trots op was. Ik kreeg hier zo veel reactie op en de vraag of deze eucalyptuskrans ook te koop was. Na een aantal eucalyptuskransen gemaakt te hebben en later ook toeven, kreeg ik de kans om een webshop te beginnen. Best spannend, maar het leek mij wel een uitdaging.

eucalyptuskrans

De naam COZYSTUFF:

Een naam voor de website…. Wat heb ik avond aan avond lopen zweten boven mijn papiertje. Wilde ik een Nederlandse, Engelse of Franse naam? Waar moest het naar verwijzen? Waren de namen in Nederland nog niet in gebruik? etc. Na lang denken, had ik eindelijk 7 namen op papier. Helemaal blij…., maar die stemming sloeg snel om, want we gingen aan de slag met de namen bij een hostingpagina. Eén voor één streepten we de namen door. Alle namen waren al bezet en konden dus niet gebruikt worden. Wat nu? Iemand op kantoor zei: “Wat ga je verkopen dan?” Ik zei: “Nou gewoon, gezellig/sfeervol spul!” Diegene typte dat in op Google translate. Cozy stuff, kwam er te staan. Ik sprak die naam een paar keer uit en dacht: “Dat klinkt wel leuk!” En het belangrijkste, de naam was nog vrij!

Cozystuff logo

Hoe het verder ging en nu gaat:

2 jaar geleden begon ik met een landelijke/brocante insteek. Dit zie je ook in het logo terug.(Inmiddels gaat Cozystuff meer de kant op van landelijke woonaccessoires met een stoere of sobere touch). Ik maakte vooral kransen en pimpte houten accessoires op met roosjes en parels. Langzamerhand begon ik ook woonaccessoires in te kopen omdat ik alleen kransen maken, te druk vond. Een aantal keren stond ik op fairs en organiseerde ik rond Kerst een inloopavond. Het werd steeds drukker en ik moest dus keuzes gaan maken. Begin augustus 2015 ben ik gestopt als leerkracht en kon ik dus veel meer tijd stoppen in de webshop. (Wat heel fijn is)! Cozystuff breidt steeds verder uit. In maart 2016 ben ik er workshops bij gaan doen. Hetgeen nog wel in de startblokken staat… maar wat zo leuk is! Maar hier meer over in mijn volgende blog 😉 Er staat nog meer op het programma, maar daar wordt hard aan gewerkt. Komende tijd horen jullie hier meer over in mijn blogs, Facebook en Instagram.

Ornament Eldo roest

Sfeervolle groet,

Geke

2 thoughts on “Cozystuff bestaat 2 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *