Oktober = herfst

Kan stoer met rozenbottel

Het is oktober, HERFST!… De dagen worden weer korter en kouder. Het buitenleven verplaatst zich weer naar binnen. Je krijgt zin om de ‘warmte’ in huis te halen, door bijvoorbeeld je muren een andere kleur te geven, je meubels op een andere plek te zetten of door nieuwe woonaccessoires te kopen. Dit alles natuurlijk het liefst volgens de laatste trends, of op de manier die bij jou past. Oktober is uitgeroepen tot woonmaand. Juist omdat dan heel veel mensen zich gaan bezighouden met hun interieur. Je ziet dit terug in de woonbladen, de woonwinkels en natuurlijk aan de woonbeurzen die er in oktober zijn.

Dit najaar zijn er een aantal trends te zien. De trend met de natuurlijke en sobere materialen/accessoires springt er in mijn ogen echt uit! Je moet dan denken aan kransen van natuurlijk materiaal (bijvoorbeeld van takken, gedroogd blad, rozenbottels, dadeltakken, eucalyptus enz.), houten accessoires, ruwe stenen materialen, vachtjes (er zijn ook prachtige fake fur (nep) te krijgen) en geweien.

Een voorbeeld is deze ruwe stenen kan met rozenbotteltakken en op de achtergrond een oud luik. Zeer eenvoudig, maar zo mooi!

Kan stoer met rozenbottel

Het oranje/rood van de rozenbottels kleurt prachtig bij dit seizoen. Het steekt zo mooi af bij het oude luik. Sober, maar toch kleurig.Blog herfst 6

De ruwe stenen kan heeft een stoere uitstraling, maar de takjes met rozenbottels geven het een natuurlijk effect en dat past dan ook heel goed bij deze trend.

Kan stoer met rozenbottel

De rozenbotteltakken kun je natuurlijk ook verwerken in een krans van takken. Je voegt nog wat groen toe en je hebt een sfeervolle herfstkrans, die uitstekend past in een sober en landelijk interieur.

Wortelkrans met rozenbottel

 

Sfeervolle groet,

Geke

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *