Zoektocht naar oude louvre luiken

louvre luik

Ik ga regelmatig op pad met een opdracht. Laatst wilde iemand graag van die mooie oude louvre luiken. Dus ging ik op zoek…

Ik kwam uit bij een antiekhandel die voornamelijk oude louvre luiken en paneeldeuren importeert vanuit het buitenland.Nou dat heb ik geweten! Ik mocht zoeken tussen minimaal 1500 oude louvre luiken, naar twee dezelfde! Uiteindelijk, na lang zoeken, vond ik toch een paar prachtige luiken, in de gewenste maat. Verderop zag ik nog een mooi louvre luik en dacht meteen: “Die is voor mij!” Thuis creëerde ik dit mooie hoekje met mijn nieuwe aanwinst.

Kruik   louvre luiken

Op de kruik heb ik een dadeltak gelegd, daartussen heb ik dennentakken gestoken. Ik vind die dennentakken tussen de dadeltak een leuk effect geven.

kruik met dadeltak

Voor de kruik heb ik een paar kleine afwerpstangen van een damhert gelegd. Ze zijn circa 36 en 40 cm. Dus perfect om te decoreren op een klein wijntafeltje.

afwerpstangen klein

Aan het oude louvre luik heb ik een ster van mos gehangen. Ik heb de ster afgewerkt met wat poedersneeuw. Dit geeft een leuk effect aan de ster. Ook vind ik dat groene van de ster, mooi breken op zo’n groot bruin vlak.

ster van mos

Om nog even terug te komen op de antiekhandel…

Deze had veel meer moois te bieden. Dus liep ik daar rond als een kind in een snoepwinkel. Heel veel prachtige geweien, afwerpstangen van dam- en edelherten groot en klein, oude spuitflessen, glas-in-lood ramen, oude lijsten, smeedijzeren hekken enz.

kleine afwerpstangen damhert

Ik kon het niet laten om een aantal prachtige grote- en kleine afwerpstangen van een damhert mee te nemen (voor in de webshop). Ook een paar oude spuitflessen uit Hongarije gingen in de kar. Als een kind met een te grote zak snoep rekende ik af. Ter plekke nam ik mijzelf voor, hier ga ik zeker vaker naar toe.

grote afwerpstangen damhert  oude spuitfles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *